Voorlees- en prentenboeken


De Vliegende Hollander naar Zuid-Afrika
27-08-2011
Het prentenboek De Vliegende Hollander, over de onbezonnen kapitein Willem van der Decken, komt binnenkort uit in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika speelt een belangrijke rol in de legende over de Vliegende Hollander. Kaap de Goede Hoop was een moeilijk punt in de ontdekkingsreizen naar Indië. Dit meest zuidwestelijke puntje van de Zuidafrikaanse kust wilde kapitein Willem van der Decken perse voorbij. De protesten van zijn bemanning sloeg hij in de wind. Met noodlottige gevolgen...

De Vliegende Hollander is een voorleesprentenboek met tekst van Niels Rood en tekeningen van Yke Reeder.Kinderboekenwijzer geeft Plunderpiraat een 8
22-02-2009
De Plunderpiraat is het debuut van Niels Rood. Het kreeg een 8 van de Kinderboekenwijzer, een organisatie die boeken beoordeelt voor gebruik op school. Volgens de Kinderboekenwijzer is het boek bruikbaar bij persoonlijkheidsontwikkeling, taalontwikkeling. sociaal-emotioneel en wereldverkenning. De plunderpiraat is "Humoristisch en zeer fantasievol. Veel tekengrapjes, waardoor de grens tussen werkelijkheid en fantasie net steeds een beetje zichtbaar blijft. Lekker relativeren. Voor oudere kleuters, vanwege de af en toe wat bloederige tekeningen. Leuk verhaal om door te praten over fantaseren."

De Plunderpiraat is herdrukt en overal verkrijgbaar.

Kom naar het Kidsplein tijdens de Wereld Havendagen!
21-08-2008
Voorlezen, zelf een piratenoutfit maken, je ouders overtuigen dat je het boek de Plunderpiraat van Niels Rood en Annet Schaap wilt hebben... kinderen zullen er druk mee zijn tijdens de Wereld Havendagen op 5, 6 en 7 september. Niels Rood leest voor en zet handtekeningen. Selexyz Donner neemt ook andere boeken mee die over piraten gaan. Je vindt het Kidsplein vlakbij Hotel New York.Plunderpiraat genomineerd voor de Hotze de Roos prijs
13-05-2008
De Plunderpiraat van Annet Schaap en Niels Rood is gebaseerd op de fantasie van een jongen die speelt dat hij piraat is. Het is een voorleesprentenboek en het debuut van Niels Rood. De Zaanse kinderjury nomineerde de Plunderpiraat met twee andere boeken voor de Hotze de Roos Prijs.

Hotze de Roos was de schrijver van De Kameleonreeks. Hij woonde en werkte in Krommenie. De Hotze de Roosprijs is een Zaanse publieksprijs voor het beste kinderboek. De prijs van € 4.500, - reikt de gemeente jaarlijks uit aan een debuterende kinderboekenschrijver. In 2006 won Niki Smit de prijs met haar boek ‘100% Nina’. Maren Stoffels was in 2007 winnares met haar boek ‘Dreadlocks en Lippenstift’. De winnaar van de Hotze de Roosprijs 2008 wordt bekend gemaakt op 31 mei 2008 tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. Omdat de Kinderboekenmarkt dit jaar het eerste lustrum viert ontvangen ook de genomineerden 2. en 3. dit jaar een aanmoedigingsprijs.

De twee andere genomineerden die door de kinderen van zestien basisscholen werden genomineerd, zijn:
• Villa Fien van Janneke Schotveld - uitgeverij v Holkema & Warendorf/ Unieboek
• Bolopiep ligt er uit van Auke Herrema - uitgeverij Kluitman

Op 31 mei tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt wordt bekend wie gewonnen heeft. Niels Rood en de twee andere genomineerden zullen daar samen met gevestigde namen voorlezen en handtekeningen zetten in boeken.

De Plunderpiraat is herdrukt en overal verkrijgbaar, ook hier.

Tweede druk voor Plunderpiraat
01-04-2008
De eerste druk is in korte tijd volledig uitverkocht. Dat belooft een mooie toekomst voor de serie, waarin de fantasie van kinderen het uitgangspunt vormt. De Plunderpiraat is het eerste kinderboek van Niels Rood.

"Een tweede druk is gewoon goed voor een debuut," reageert Liesbeth ten Houten van Uitgeverij Leopold vanuit Bologna. "We zijn erg blij met De Plunderpiraat."

De Plunderpiraat is nu overal weer verkrijgbaar voor € 9,95.

Verkleed je als piraat!
19-12-2007
Verkleedtips: piraat

LAP: vouw een stuk oude stof dubbel en knip een rondje. Leg een touwtje of een elastiekje in het midden en sla nietjes langs de rand van de rondjes. Pas het touwtje en houd duim en wijsvinger waar het knoopje moet komen. Trek de knoop aan als de lap voor je oog zit, zo wordt hij niet te strak.

ZWAARD: Neem een latje en lijm met houtlijm een dwarslatje erop aan het einde van het handvat, of gebruik dik karton. Vanaf dat latje het lange stuk met aluminiumfolie eromheen wikkelen en vastplakken met plakband.

HOOFDDOEK: neem een theedoek of een ander vierkant stuk stof, vouw er een driehoek van door tegenoverliggende punten op elkaar te leggen. Pak de punten vast, leg het midden van de gevouwen rand op je voorhoofd en knoop de punten achter je hoofd vast.

BROEK: Neem een te korte broek of een korte sportbroek van je vader.

TATTOO: gebruik een plaktattoo of teken zelf een anker of doodshoofd met oogpotlood van je moeder

Plunderpiraat verovert de wereld
22-11-2007
Het boek met de prachtige tekeningen van Annet Schaap loopt zo goed, dat de uitgever optimistisch is over de hele serie. Andere auteurs schrijven ook voor De Verkleedkist, zoals deze reeks heet. De Plunderpiraat was de eerste en dan is een goede start natuurlijk heel belangrijk.

Nu in de boekhandel: De Plunderpiraat
28-09-2007
Ik was piraat en dit was mijn zwaard. Het was geen gewoon zwaard: je hoefde er maar mee te wijzen naar iemand of hij stortte al gewond neer...

omslagillustratie Annet Schaap

De plunderpiraat is niet alleen verschrikkelijk sterk, maar ook dapper en slim. Het verhaal over zijn ongelooflijke overwinning op een vijandelijk schip, verdient het om verteld te worden tot in de uithoeken van alle wereldzeeën.

De plunderpiraat is het eerste deel van "de verkleedkist", een serie voorleesboeken die aansluiten bij wat kinderen graag spelen. De tekeningen zijn van Annet Schaap, die o.a. de populaire "Hoe overleef ik..." boeken illustreerde.

De plunderpiraat is nu overal verkrijgbaar voor 9,95.