Niels Rood voor Volwassenen


Niels Rood lijsttrekker in Eemnes
03-08-2009
De afdeling Eemnes van D66 draagt Niels Rood (1962) voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Frans Postma is de beoogde nummer twee op de lijst. "Er zijn veel goede dingen gebeurd de laatste tijd in Eemnes. Toch staan inwoners en bestuur nog vaak met de rug naar elkaar toe. Met de support van voldoende stemmers kunnen we dat veranderen. Het kan veel transparanter, eerlijker en opener," zegt Niels Rood. Rood woonde al een aantal vergaderingen van de gemeenteraad bij en wil dat de komende tijd blijven doen. Toch is hij blij met de ervaring van de nummer twee, die al jaren actief is in de lokale politiek. "Frans Postma en ik vormen al even een tandem. Dat loopt goed. We gaan vol vertrouwen een mooie campagnetijd tegemoet, waarin we van veel Eemnessers hopen te horen wat hun ideeën zijn." Niels Rood volgde SRM-opleidingen in marketing, mediaplanning, marktonderzoek en de Bureaudirecteur voor het ROTA erkenningsdiploma. Hij was marketingcommunicatie-consultant en reclamedocent tot hij in 1990 de overstap maakte naar televisie. Bij John de Mol Producties was hij redacteur en eindredacteur; later werd hij uitvoerend producent binnen RTL. Sinds 1998 is hij zelfstandig als schrijver, communicatie-adviseur en content producer. Samen met zijn zus Lydia Rood schreef hij in de jaren negentig zeven thrillers, waarvan er één genomineerd werd voor de Gouden Strop. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken. Zijn eerste kinderboek was "De Plunderpiraat" (2007). In 2009 kwam "SOS Dolfijnen" uit, dat zich afspeelt in Curaçao. In hetzelfde jaar verscheen de jeugdthriller "Voorgoed verdwenen", opnieuw samen met zijn zus. Niels Rood is vader van twee dochters.

D66 Eemnes: Hink Stap Sprong open houden
15-06-2009
EEMNES - De sluiting van de openbare basisschool Hink Stap Sprong in Eemnes heeft bij de afdeling van D66 geleid tot een dringende vraag aan het bestuur, dat gevestigd is in Huizen. Die vraag luidt kortweg: 'Waarom zet het schoolbestuur de met belastinggeld opgebouwde reserves niet in, nu ze nodig zijn?' 'Dat Hink Stap Sprong met sluiting wordt bedreigd is te wijten aan de school zelf. Het lage aantal leerlingen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Er is jarenlang teveel ruzie geweest en te weinig aandacht voor goed onderwijs. Maar sinds enige tijd wordt er hard gewerkt aan herstel en heeft men kans gezien het onderwijs weer goed op de rit te krijgen. De school verkeert nu in de unieke positie, dat de leerkrachten in kleine klassen de leerlingen volop aandacht kunnen geven. Het schoolbestuur handhaaft echter haar besluit om de school dicht te doen', aldus D66 Eemnes. In een brief vroeg D66 dat besluit toe te lichten. Het bestuur van de Stichting Openbaar Onderwijs Gooi en Eemland antwoordde per omgaande. 'Kern van de boodschap was, dat het nog langer aanvullen van de verliezen uit de reserves niet verantwoord zou zijn. Volgens het bestuur ontbreekt toekomstperspectief voor de openbare school in de Noordbuurt, vanwege demografische krimp.' Een kans Volgens D66 valt het met de demografische krimp in de Noordbuurt nogal mee. In de Noordbuurt staan uitsluitend gezinswoningen, waar in het Gooi een onuitputtelijke vraag naar is. 'Op de twee andere scholen in de Noordbuurt hangen ze nog net niet met hun benen uit de ramen van het klaslokaal', aldus Niels Rood van de democraten. D66roept het bestuur op om de reserves aan te wenden om Hink Stap Sprong drie jaar lang duidelijkheid en rust te verschaffen, zodat de school de kans krijgt te bewijzen dat ze voldoende leerlingen kan trekken om financieel op eigen benen te staan.

Voor- en tegenstanders van Europa winnen
05-06-2009
De verkiezingsuitslag werd toch nog een verrassing. De PvdA doet een enorme stap terug, de VVD herstelt zich ten opzichte van de peilingen. Het CDA verliest en de grote winnaar werd de PVV. Minder Brussel, was hun boodschap, die aansluit bij de mening van veel Nederlanders. Het 'Ja' van D66 op de posters heeft ook gewerkt: met ruim 10% van de stemmen stijgen de Democraten van 1 naar 3 zetels. De coalitie van CDA, PvdA en Christen Unie houdt deze kabinetsperiode vooral dingen tegen. De PvdA blokkeert de hervorming van het ontslagrecht, het CDA wil de vastgelopen woningmarkt niet vlot trekken. Ook een besluit over de JSF wordt aan het volgende kabinet overgelaten. Al waren het Europese verkiezingen, het is toch opvallend dat de coalitiepartijen aan het kortste eind trekken. In de nieuwe politieke verhoudingen loont het om duidelijk te zijn, eerlijk en scherp. D66 is een middenpartij, maar is helder, eerlijk en transparant. Dat wordt gewaardeerd. Anders word je niet de grootste in steden als Utrecht en Amsterdam. Wat mij betreft laat deze uitslag zien wat de kiezers van politici willen: duidelijke taal, authentieke en eerlijke verhalen, niet recht praten wat krom is. Nu de PVV bij de groten hoort, wordt de Calimero-rol die Wilders zo graag speelt steeds minder geloofwaardig. De PVV trekt de kiezers aan die boos zijn, zich ergeren aan de machthebbers, die voelen dat er niet naar ze wordt geluisterd. Dat zijn er zoveel, dat de PVV een machtsfactor wordt. Als machtsfactor moet je oplossingen kunnen verzinnen die juridisch stand houden, maatregelen die echt werken in plaats van alleen maar stoer klinken. Voetbalsupporters in de knieën schieten of jongeren die zich misdragen maar wel een Nederlands paspoort hebben, het land uit knikkeren; het klinkt dapper en je trekt er kiezers mee, maar je kunt het nooit waarmaken. De echte test voor de PVV komt nog: gaan ze iets concreet uitrichten met de macht die de kiezer ze geeft? De volgende verkiezingen zijn gemeenteraadsverkiezingen. D66 zal daar vol zelfvertrouwen aan deelnemen. In mijn woonplaats Eemnes wil ik bereiken dat het bestuur minder naar binnen gericht is. In een klein dorp kun je met alle kiezers praten. Niet om beleid te verkopen, maar om te zorgen dat je goede maatregelen neemt. De dingen doet waar de inwoners en de ondernemers op zitten te wachten. Dat is volgens mij democratie: luisteren en concrete stappen zetten zodat de inwoners zien dat er echt geluisterd is.

Niels Rood op campagne voor Europese verkiezingen
30-05-2009
Een stralend zonnetje, winkelend publiek en een huifkar vol enthousiaste democraten. Dat waren de ingrediënten van een D66-tour door de dorpen Eemnes, Blaricum en Laren afgelopen zaterdag. Gewapend met flyers en ballonnen probeerden dertien prominente en minder prominente leden van de partij kiezers te trekken voor de Europese Verkiezingen van donderdag 4 juni. Onder hen Niels Rood en dochter Mikkie.
Als één van de weinige partijen laat D66 een duidelijk pro-Europees geluid horen. Niet iedereen op straat was te porren om donderdag naar de stembus te gaan, vertelt Johan Piet, de nummer 10 op de lijst voor de Democraten. "Niemand hoeft te stemmen, vrijheid blijheid. Maar Europa kan een belangrijke rol vervullen in de enorme overgang naar duurzame energie, die ons te wachten staat. Europa loopt hierin tot nu toe voorop. Die positie levert enorme economische kansen op. In een krachtdadig en democratisch bestuurd Europa kunnen we met zijn allen die kansen beter verzilveren."

De stembureaus zijn donderdag van 's ochtends half acht tot 's avonds negen uur geopend. Voor het eerst moeten kiezers zich legitimeren.

Niels Rood en de gemeenteraadsverkiezingen van 2010
17-05-2009
Klik hier voor de blog!